DRIE KEER NIKS

Bij de tweede keer brouwen hebben we gekozen om een tripel te gaan maken. We hebben beiden een voorkeur van verschillende type bieren maar de tripel die lusten we wel. De materialen werden dit keer via de post verstuurd, dus helaas geen trip naar het pretpark de Brouwmarkt.


Het zal niet als een verrassing komen dat we tijdens de eerste keer brouwen nog veel fouten hebben gemaakt. Deze keer zal dat niet anders zijn, we leren tenslotte van fouten. Wel zijn we al goed op elkaar ingewerkt en heeft ieder z’n eigen “taken”. Nick zit op het proces en noteert alles wat we doen tot in detail in ons brouwlogboek. Aan de andere kant zijn we beide druk met het brouwen en zorgt Bob voor beeldmateriaal en een leuk bericht voor op social media.

 

De naam voor onze eerste tripel is DRIEKEERNIKS. Met een knipoog zullen we zeggen dat we zolang wij nog niet de perfecte tripel hebben het drie keer niks zal zijn.

 

Update: Inmiddels kunnen we vertellen dat de tripel een mooie smaak heeft maar een zeer laag koolzuurgehalte heeft. Dit is iets waar we in de toekomst hard aan zullen gaan werken.


Reactie schrijven

Commentaren: 0